Evix nebo Foster

ostatní specifika domovů

Evix nebo Foster

Příspěvekod Zbyněk » úte 16. říj 2012 20:49:52

Vážení kolegové, máte nebo používáte ve vašem zařízení program Foster z Prahy pro sociální pracovnice, případně jaké s ním máte zkušenosti ? Naše vedení se rozhoduje, zda vybrat pro naše zařízení program Evix, který je "na trhu" déle nebo výše uvedený.
Zbyněk
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte 16. říj 2012 20:40:18

Re: Evix nebo Foster

Příspěvekod ADVU » stř 17. říj 2012 15:43:30

Zbyněk píše:Vážení kolegové, máte nebo používáte ve vašem zařízení program Foster z Prahy pro sociální pracovnice, případně jaké s ním máte zkušenosti ? Naše vedení se rozhoduje, zda vybrat pro naše zařízení program Evix, který je "na trhu" déle nebo výše uvedený.


Dobrý den Zbyňku.

Napíšu pouze můj osobní názor a mé zkušenosti, neberte to jako pomluvu.

Evix máme již od roku 2008. V tomto roku měl Evix již mnoho funkcí, ale nebyl ještě plně použitelné pro naše účely. Samozřejmě to bylo způsobeno mnoha rozdíly mezi zařízením a zařízením náhradní výchovy, každé zařízení pracují tak trochu jinak i když všichni postupují dle stejných zákonů. Evix se dál upravuje dle našich potřeb. Dnes Evix má již mnoho funkcí a tím nahrazuje mnoho papírové evidence a programů. Evix používá každý zaměstnanec zařízení, kromě paní uklízečky a paní kuchařky. Já tedy osobně doporučuji nákup Evixu.

Program Foster jako takový ještě stále nedosahuje tolik funkcí jako Evix. I když se i Foster stále doplňuje, tak je to stále jenom cca 30% z Evixu. Navíc dle ohlasů kolegyň z jiných zařízení, kde mají Foster, je jim líto, že koupili Fostra, ale toto jsou možná pouze mé zkušenosti.


Doporučuji se před nákupem podívat do zařízení, kde již mají Evix a Foster. Nenechte se ukecat na předváděcí akci. Tam kde se něco používá, tak tam se toho dovíte nejvíc a taky tam budete vidět jak tyto programy vypadají v praxi. Doporučuji napsat cca 10 otázek, můžete i víc, co byste chtěl aby program uměl. Tyto otázky pak položit jak u Evixu, tak i u Fostra a pak budete vidět, kde to funguje líp.

U obou programů doporučuji instalaci na Vašem servru. Je to sice pracnější, ale máte to "doma" a když se něco stane, tak můžete "nadávat" samy sobě. Prostě když společnost, kde máte uložená data zkrachuje, tak se k těmto datům již nemusíte dostat a taky výpadek internetu bývá častěji než výpadek elektrického proudu.
Dále Vás chci upozornit na hardwarové vybavení Vašeho zařízení, nutnost mít počítače a síť.
No a musíte počítat s tím, že nejřív musíte do programu ručně vložit data, pak musíte zaučit soc. prac., vedení, vychovatele a ostatní zaměstnance, musíte si určit kontrolu, kdo, kdy a kde bude zapisovat a než se všichni zaučí, tak to trvá tak cca 6 měsíců. U nás samotné vkládání dat do Evixu za provozu trvalo tak cca 2 měsíce, pak asi 1,5 měsíce byl zkušební provoz pro vychovatele - vše se dělalo dvakrát, tj. postaru a do Evixu a pak již byl provoz pouze v Evixu. Na začátku se udělalo několik školení a teď se dělá školení pouze jednou, do roka, kde si zopakujeme kde se co má zapisovat a co je nového v Evixu, nebo v případě aktualizací se dělá školení dle potřeby.

Pokud máte nějaké konkrétní otázky k Evixu, tak mi můžete napsat, pokusím se Vám odpovědět.
ADVU
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte 06. dub 2010 8:33:30

Re: Evix nebo Foster

Příspěvekod Zbyněk » stř 17. říj 2012 17:26:38

ADVU,
děkuji za odpověď, v podstatě je to na našem řediteli, co nakonec vybere. Jde nám vychovatelům o to, aby když se něco koupí, tak ať nám to pomůže v práci. Evix znám z doslechu z jiného zařízení a tam si to pochvalují, ale o Fosteru lidi více méně uhýbají s odpovědí. Možná proto, že tam tento program nemají dlouho. Proto jsem napsal tady ostatním, jestli mají nějakou zkušenost. Tak uvidíme, co dostaneme pod stromeček na konci roku :D
Zbyněk
Zbyněk
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte 16. říj 2012 20:40:18


Zpět na Ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků