... možná jsem ve špatné rubrice.....
Prosím o radu, jak správně platit stravné - za své zaměstnance v cizí školní jídelně. Když mám oběd za 46,-Kč celkem. Z rozpočtu školy (provoz nákl.) chci platit 40% z celk.ceny t.j. 18,-Kč (víc nemohu, nevešla bych se do rozpočtu), z FKSP příspěvek 10,-Kč a zaměstnanec doplatí 18,-Kč. Podle vyhlášky 84/2005 musím dodržet 70% ze 69,-Kč, což dodržuji. Proti tomu mě ale mate výklad v zákoníku práce pro školskou praxi od J.Valenty, který uvádí, že zaměstnanec hradí náklady na suroviny - možné snížit o příspěvek z FKSP a zbytek - režijní a mzdové náklady jdou vždy v plné výši na vrub nákladů školy. Cena oběda je postavená tak: 20,- suroviny, 26,- mzdové a režijní. Podle Valenty by tak šlo do nákladů 26,-Kč za oběd, což je na zřizovatele asi trochu moc. Jak to děláte vy?