od refi » pon 19. dub 2010 13:20:16
tohle mi poslal kolega z jiné zš, je to vyňato z nějaké knihy Průvodce ředitelem školy:
Postup při stanovení počtu pracovních úvazků ve školních jídelnách:
(není závazný)
Pracovní úvazky ve školních jídelnách se stanoví:
1. podle přihlášeného počtu strávníků - úvazek vedoucí šj (ředitelky) a administrativní pracovnice
2. podle průměrného počtu strávníků - pracovní úvazky v provozu školní jídelny (průměrný počet strávníků se vypočítá jen z plných provozních dnů v měsíci - bez prázdninových dnů)
následuje tabulka v tomto členění:
šj s počtem přihlášených strávníků-----rozsah pracovního úvazku vedoucí šj------administrativní pracovnice------šj s průměrným počtem strávníků------rozsah pracovních úvazků provozních pracovníků
do 30-------0,2------0------do 30------0,8
do 40-------0,3------0------do 40------0,9
do 50-------0,4------0------do 50------1
51-100-----0,5------0------51-55------1,1
101-150----0,6------0------55-60------1,2
151-200----0,7------0------61-65------1,3
201-250----0,8------0------66-70------1,4
251-300----0,9------0------71-75------1,5
301a více--1---------0------76-80------1,6
501-550----1--------0,25---81-85------1,7
atd. (tabulka dále pokračuje, pokud by někdo potřeboval jiný počet strávníků, dopíšu)
Při stanovení konečného počtu pracovních úvazků budou vzaty v úvahu ztížené pracovní a odlišné provozní podmínky šj:
a) kuchyně mimo objekt mš (pavilonový typ mš) se zvýhodní 0,10 pracovního úvazku na 1 výdejní místo (kuchyňku mš)
b) kuchyně v jiném podlaží nebo v jiném objektu než jídelna zš se zvýhodní 0,1 pracovního úvazku na 10 vydávaných jídel
c) na 100m2 úklidové plochy jídelny v zš se stanoví 0,1 pracovního úvazku v provozu šj
d) doplňková jídla (snídaně, přesnídávky, svačiny=denní početx koeficient 0,2 pro přepočet na hlavní jídla a stanovení úvazku v provozu šj)
e) příprava jídla na výběr pro 100 strávníků se zvýhodní 0,1 pracovního úvazku v provozu šj
f) odpočet úvazků podle vybavenosti šj moderní výkonnou technologií (konvektomat) a podle míry používání hotových výrobků a polotovarů
g) při odvozu hotové stravy do výdejen mš, se zš odpočítá 0,05 z provozu šj na každých 10 strávníků výdejny
h) při denním nákupu surovin v prodejně se stanoví pracovní úvazek:
do 300 metrů = 0,03
do 500 metrů = 0,05
nad 500 metrů = 0,07
Ve výdejnách stravy se stanoví (bod g) na výdej jídel a mytí nádobí na každých 10 strávníků mš nebo zš 0,05 pracovníka výdejny.