Teri já jsem také na SŠ a na rozhodnutí (např. povolení přestupu) používám buď obyčejnou "okýnkovou" obálku a odešlu ji doporučeně, a nebo pokud chci přesně vědět datum doručení, pak posílám podle toho jak chci dodat - modrý pruh je doporučeně do vlastních rukou , zmocněnci či zákonnému zástupci, červený pruh je doporučeně do vlastních rukou adresáta, o šedivých nevím ale mám tu ještě "obyčejné" dodejkové - ty jsou buď bílé nebo zašedlé - bez jakéhokoli psaní - ty se mohou předat i sousedce pokud ti tam na poště na Tvou žádost nedají nějakou samolepku (třeba právě jen adresátovi).
obálky s lhůtou 7 dní používáš pro přijímací řízení (aspoň letos určitě - tady jsou k tomu i pokyny -
http://www.msmt.cz/vzdelavani/k-dorucovani-rozhodnuti-o-prijeti-informace )
no a neomluvené absence tam záleží co vlastně myslíš
1. výzva k omluvení absence (kterou sepisuje třídní) se posílá doporučeně a potřebuješ přesně vědět kdy se doručí, takže já zasílám doporučeně s dodejkou jen do vlastních rukou adresáta
2. ukončení studia na základě neomluvených absencí (to posíláš pokud se ti do 10ti dnů od doručení výše zmíněného neozve a absenci neomluví) už posílám "obyčejně"
snad jsem ti trochu pomohla a snad nejsem úplně mimo :-) vedu jak mě naučili předchozí nadřízení