Úvazek vychovatelky ve školní družině

Úvazek vychovatelky ve školní družině

Příspěvekod pmaja » stř 27. srp 2025 7:35:45

Dobrý den, prosím Vás o radu - jaký je plný úvazek vychovatelky ve školní družině? Jsem nová, nedávno jsem to převzala a je tady z minulosti veden plný úvazek při 26 hodinách. Ale nevím, příšla jsem ze SŠ, tam jsme družinu neměli.
Budu vděčná za radu.
pmaja

Re: Úvazek vychovatelky ve školní družině

Příspěvekod jitumk » stř 27. srp 2025 7:57:26

Toto je výcuc z přílohy ze str. 6
Týdenní rozsah hodin PPČ vychovatelky ve školní družině při plném úvazku 1,0 (40 hodin
týdenní pracovní doby) je 28 – 30 hodin, na práce související s přímou pedagogickou činností
připadne 12 – 10 hodin týdně. Za přímou pedagogickou činnost se také ve školní družině
považuje veškerá práce vychovatelů s dětmi/žáky, kterou se naplňuje školní vzdělávací
program školní družiny.

Jinak u nás mají vychovatelky úvazek vypočítávaný z 30 hodin (za plný úvazek) a vedoucí vychovatelka, která má na starosti další 2 vychovatelky a celkem 3 oddělení má úvazek počítaný z 28 hodin.
V případě možného rozpětí (jako tady 28-30 hodin), vždy pan ředitel vybere tu výhodnější variantu pro školu, tedy těch 30 hod. v družině, 36 hod. u asistentů pedagoga,... Je to z důvodu úspory na platy.

Těch vašich 26 hodin je reálných v případě, že se jedná o vedoucí vychovatelku a ostatní vychovatelky mají úvazek počítaný z 28 hodin.
Vypadá to, že předchozí paní ředitelka moc hospodárná a pořádná nebyla :?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jitumk

Zpět na Hledám, potřebuji